• Pohár rozhlasu
      • Pohár rozhlasu

      • 2. 6. 2023
      • …My vám ty medaile přivezeme…!

        okresním kole atletické soutěže Pohár rozhlasu, které se konalo v Uherském Hradišti, jsme vybojovali tři druhá místa – mladší i starší žákyně a starší žáci. Mladší žáci skončili na 4. místě.

        Postup, který záležel na počtu získaných bodů v rámci všech čtyř okresů Zlínského kraje, si zajistili mladší děvčata a starší chlapci.

        Každopádně byly vidět i skvělé individuální výkony a rekordy s umístěním na předních pozicích.

        Vanesa Slavíčková (VII. B) – skok vysoký (142 cm)

        Darina Kubáčková (VII. B) – skok daleký (408 cm)

        Samuel Hejl (VII. A) – sprint 60 m (8.28 s), hod kriketovým míčkem (54,03 m)

        Jindřiška Michalčíková (VII. A) – 600 m (2:02.41)

        Jan Janůj (IX. B) – skok vysoký (162 cm)

        Lucie Pospíšilová (IX. B) – skok daleký (427 cm)

        Do krajského kola, jež se konalo ve Zlíně, jsme jeli s velkými ambicemi u starších žáků, kteří vybojovali 3. místo! Mladší děvčata sice nezískala medaile, ale nepopulární 4. místo bylo milým překvapením.

        A že kluci zabojovali, potvrzuje i vylepšený školní rekord ve štafetě 4 x 60 m. V minulém roce chlapci (M. Chovanec, D. Toman, J. Ščuka a M. Chmela) posunuli rekord školy na 29,01 s a ve stejném složení ho letos vylepšili na hodnotu 28,48 s.

        Počasí konci závodů moc nepřálo a kluci, kteří závodili ve skoku vysokém, absolvovali svoji disciplínu v bouřce a dešti.

        Děvčata získala cenné zkušenosti do dalších let a klukům deváťákům přejeme další nejen sportovní úspěchy na středních školách. Gratulujeme a děkujeme za reprezentaci! 

    • Šimon Chmela se probojoval do krajského kola Dějepisné olympiády!
      • Šimon Chmela se probojoval do krajského kola Dějepisné olympiády!

      • 1. 6. 2023
      • Snem každého učitele je plná třída spokojených žáků, kteří prahnou po vědomostech a vzdělání. Tento sen se může zdát být neuskutečnitelný a nesplnitelný, ale dojde-li k jeho naplnění alespoň zčásti, lze i to považovat za úspěch.

        Chceme-li však být úspěšnými, musíme dělat to, co nás baví, a pro naše žáky to platí dvojnásob. Když bylo letos vyhlášeno téma Dějepisné olympiády, přihlásil se do školního kola rekordní počet zájemců, především z řad žáků devátých ročníků. Téma znělo: „Rozdělený svět a Československo v něm – 1945–1992“. Ačkoli by se mohlo zdát, že doba studené války a komunistického režimu je pro současnou generaci mladých lidí neznámá, opak se ukázal pravdou. Důkazem toho, že žáky a především kluky toto téma zajímá a baví, byl postup do okresního kola Jana Janůje, Michala Ridoška a Šimona Chmely. Všichni jmenovaní chlapci nepodcenili přípravu, prokázali perfektní znalosti a v okresním kole se umístili v první desítce. Nejúspěšnějším z nich byl Šimon Chmela, který z 5. místa postoupil až do kola krajského, což je v nemalé konkurenci mladých milovníků historie velký úspěch! Šimone, gratulujeme! Jsme nesmírně šťastní, že mezi naše žáky patří ti, kteří prahnou po vzdělání a vědomostech, není jim lhostejná minulost. Sen spokojených učitelů nemusí být ani v dnešní době chimérou, která se zdá být neuskutečnitelná.

    • Netradiční prvouka
      • Netradiční prvouka

      • 31. 5. 2023
      • Na začátku května si žákyně Přírodovědných praktik vyzkoušely výuku prvouky ve třídě III. A.

        Přípravy byly náročné, trvaly dlouho a daly nám dost zabrat. Připravily jsme si např. poznávání rostlin, interaktivní úkoly, hádanky a také nějaké zajímavosti. Získaly jsme cennou zkušenost, jaké to je „opravdu učit“. A není to lehké. Děti s námi spolupracovaly a dostaly od nás i sladkou odměnu. Děkujeme paním učitelkám Haně Lukášové a Leoně Turčinkové za možnost vyzkoušet si něco nového. 

        „Tím, že učíme jiné, učíme sebe.“ (Seneca)

        Ema Vybíralová a Tereza Štencelová (IX. B), Žaneta Blahová a Martina Vavrušová (IX. C)

    • Lichožrouti
      • Lichožrouti

      • 30. 5. 2023
      • 18. dubna jsme jeli do divadla v Uherském Hradišti na muzikál Lichožrouti, představení se spoustou veselých písniček.

        Lichožrouti jsou malá stvoření, která vypadají jako ponožky s očima. Žijí s námi a živí se ponožkami, těmi lichými. Nemají rádi vodu, prášek na praní a pračku. Lichožrouti v našem představení žili na půdě a ve sklepě, taky spolu soupeřili a bojovali bublinkovými zbraněmi. Bylo to jako obrovský bublifuk, bubliny létaly až mezi nás do hlediště.

        Všem se nám to moc líbilo (postavičky lichožroutů, příběh, písničky i bubliny). Divadlo bylo pěkné a zajímavé, a tak se těšíme na další společné zážitky.

        Třída V. B

    • Den matek
      • Den matek

      • 29. 5. 2023
      • Čím maminku potěším? Když jí pěkně zatančím, zacvičím, zazpívám a řeknu jí: „Rád tě mám.“

        10. května své maminky potěšili všichni žáci 1. stupně, ať již tančili, zpívali nebo cvičili. Vždy si to skvěle užili a všem se jistě líbili.

        Za velkým úspěchem však stojí týdny důkladné práce nejen dětí, ale i učitelů. Odměnou za vynaložené úsilí byl roztleskaný kulturní dům.

        Věříme, že nejedna maminka odcházela domů jak s darovaným srdíčkem, tak i se slzou v oku.

    • Sportovní střípky z 1. stupně
      • Sportovní střípky z 1. stupně

      • 26. 5. 2023
      • Zimní spánek ani jarní únava na malé sportovce nepadly, a tak na řadě sportovních akcí bylo řádně rušno.

        Klasického lyžařského kurzu na Kyčerce se letos zúčastnilo téměř 40 žáků. Nejenže zvládli základní techniku lyžování, navíc si užili prima týden plný her, tance, zpěvu, přednášek, vodního dovádění v aquaparku a hlavně utužili party třídních kolektivů.

        Ve finále školní soutěže O nejlepšího šplhounka si zašplhalo v malé tělocvičně v několika kategoriích téměř 100 žáků. Nejlepšího výkonu dosáhli páťačka Barbora Navrátilová (5,62 s) a čtvrťák Lukáš Sochor (4,30 s).

        Další soutěží byl Halový atletický čtyřboj určený pro žáky 3. – 5. ročníku. Jednalo se zároveň o nominační závod na Halovou atletickou olympiádu v Uherském Hradišti, kde posléze odjel tým složený z 16 nejlepších. V konkurenci škol okresu vybojoval parádní 3. místo se ziskem osmi medailí v individuálních disciplínách.

        Na školní soutěž O nejlepšího skokana se poctivě trénovalo. 90 malých šikulů před zraky svých fandících spolužáků v naší sportovní hale skákalo snožmo přes švihadlo po dobu jedné minuty. Superskokankou se stala páťačka Eliška Lahutová (160 přeskoků) a Superskokanem třeťák Šimon Michalec (150 přeskoků).

        V tradičním fotbalovém klání McDonald´s Cup (na žádném z dosavadních 24 ročníků jsme nechyběli 😊) jsme v obou kategoriích uspěli postupem do okresního finále, kde jsme pak obsadili 6. a 8. místo. Největšími oporami svých týmů byli Josef Zapletal a Šimon Vavrečka.

        Další sportovní akce nás ještě čekají, takže pilně trénujeme.

        Sportu zdar a sportu prcků zvlášť!

    • Žáci školní družiny přivezli pohár za 2. místo v Atletické olympiádě
      • Žáci školní družiny přivezli pohár za 2. místo v Atletické olympiádě

      • 25. 5. 2023
      • 16. května se konala Atletická olympiáda školních družin. Do Uherského Brodu na stadion Lapač se sjeli žáci ze 13 škol.

        Naši družinu reprezentovalo 12 žáků prvního stupně. Dvě zlaté medaile a jednu stříbrnou si přivezla žákyně Monika Jurigová ze druhého ročníku. Zlatou a stříbrnou medaili za hod kriketovým míčkem získaly Lenka Danišová a Marie Stehlíková, stříbrnou Denis Ondrušek a Šimon Michalec za běh na 60 m. Bronz zdobil Zuzanu Koubkovou za hod kriketovým míčkem a Viktorii Hudáčkovou za běh na 60 m. Celkově ŠD Bojkovice obsadila krásné druhé místo a obdržela stříbrný pohár.

        I přes velmi nepříznivé počasí se olympiáda vydařila a žáci odjížděli s úsměvem na tváři.

    • Exkurze deváťáků do Osvětimi
      • Exkurze deváťáků do Osvětimi

      • 24. 5. 2023
      • „Ti, kteří si nepamatují minulost, jsou odsouzeni k tomu, aby si ji zopakovali.“

                                                                                                         George Santayana

        Stejně jako každý rok i letos se žáci 9. ročníku zúčastnili zájezdu do muzea v bývalém koncentračním táboře v Osvětimi. Asi budu mluvit za všechny deváťáky, když řeknu, že si velmi vážíme příležitosti navštívit toto smutné místo.

        Už od začátku zájezdu jsme věděli, co nás čeká, paní učitelky nás na téma holokaustu dobře připravily. Myslím si, že je důležité vědět a vidět, co se odehrávalo před několika lety, a poučit se z toho. Pro někoho je bolestivé a nesnesitelné sledovat pořady o holokaustu na televizní obrazovce doma v křesle s plným břichem a v teplém oblečení. My jsme však měli možnost stát přímo na pohřebišti a vnímat smutek kolem nás. Podle mě by měl každý člověk zažít ten pocit bezmoci změnit minulost a uvědomit si bolest lidí, kteří tam zahynuli.

        Naše zážitky ovlivnilo také počasí. Přijeli jsme sem v krásný slunečný den, a tak nebylo lehké zůstat v pochmurné náladě celý den.

        Eliška Michalčíková, IX. A

    • Mladší žáci stále v pohybu aneb školní turnaj v minivolejbalu
      • Mladší žáci stále v pohybu aneb školní turnaj v minivolejbalu

      • 23. 5. 2023
      • V rámci zimní sezony tělesné výchovy absolvují žáci 2. stupně několik disciplín, z nichž jsou klasifikováni. Jedná se o gymnastiku, skok vysoký, kondiční cvičení a míčové hry, mezi něž patří basketbal, florbal a samozřejmě volejbal, který je na Základní škole v Bojkovicích prioritním sportem.

        Jeho základy se učí už děti na 1. stupni prostřednictvím tzv. barevného minivolejbalu, ve kterém se pak žáci v 6. a 7. ročníku zdokonalují a pomalu přechází na volejbal klasický, šestkový. Rozdíl je v tom, že minivolejbal se hraje na zkrácené hřiště, v týmu jsou pouze 2–4 hráči a každý míč musí být rozehrán alespoň jednou přihrávkou. Šesťáci i sedmáci si během čtrnáctidenní přípravy vedli v hodinách tělesné výchovy výborně, a tak se učitelé tělesné výchovy rozhodli pro ně uspořádat školní turnaj.

        Druhý květnový den nastoupilo na palubovce sedm týmů sedmých ročníků, aby se utkaly o krále či královny minivolejbalu. Hrálo se ve dvou skupinách, přičemž vítězové obou skupin si zahráli o vítězství. Zajímavostí je, že do finále se probojovala trojice chlapců (Samuel Hejl, Radek Slováček, Miroslav Zemánek), kteří kroužek volejbalu nenavštěvují a své dovednosti tak čerpali pouze z hodin tělesné výchovy. I když boj o 1. místo nakonec prohráli, druhá příčka je pro ně krásným umístěním. Ve vyrovnaném souboji je porazilo trio ve složení Lucie Hustáková, Lucie Maršálková, David Lahuta. Třetí příčku obsadila děvčata Sára Helová, Aneta Machalová a Emily Špalková.

        V pátek 5. května navázali ve stejném bojovném duchu i mladší sportovci ze šestých ročníků. Nejvíce se dařilo dvojici Slávistů Honzovi Ridoškovi a Peťovi Stružkovi, 2. místo si vybojovali Lopaťáci Maty Brhlík a Alex Stejskal a bronz patřil Kebabům Luďku Juráskovi a Míšovi Pospíšilovi. Ačkoli patřila první tři umístění chlapcům, tak i děvčata dokázala, že minivolejbal je sport krásný, kolektivní. Hraje-li se s nadšením a v duchu fair play, jde vždy o nádhernou podívanou.

        Tak příští rok pod volejbalovou sítí opět na shledanou.

    • Májový turnaj školních družin v minigolfu
      • Májový turnaj školních družin v minigolfu

      • 23. 5. 2023
      • 3. května 2023 uspořádala naše škola turnaj v minigolfu pro školní družiny.

        I přes nepřízeň počasí se turnaje zúčastnily školní družiny ze šesti základních škol. V kategorii starších žákyň získala první místo Viktorie Povar, žákyně 4. ročníku bojkovské základní školy. Celkově se naše školní družina umístila na krásném druhém místě.

        Poděkování patří i žákům devátého ročníku, kteří se podíleli na bezpečném chodu turnaje, sponzorům, kteří věnovali ceny pro vítěze.

    • Žáci čtvrtých tříd navštívili knihovnu
      • Žáci čtvrtých tříd navštívili knihovnu

      • 22. 5. 2023
      • Hodina českého jazyka začala minulý týden pro všechny čtvrťáky návštěvou knihovny.

        Pro děti zde byla připravena beseda o Astrid Lindgrenové. Žáci se seznámili s autorčinými knihami, poslechli si zábavné úryvky a také zhlédli vtipná videa z filmů inspirovaných jejími příběhy. Děkujeme paní knihovnici Šopíkové za seznámení s touto autorkou.

    • Bojkovští sportovci slaví postup do krajského finále atletického čtyřboje!
      • Bojkovští sportovci slaví postup do krajského finále atletického čtyřboje!

      • 12. 5. 2023
      • Říká se, že atletika je královnou sportu. Pro atletický čtyřboj to platí obzvlášť. Je to jedna z nejnáročnějších disciplín, v níž musí sportovec dokázat absolutní sportovní a atletickou všestrannost.

        Soutěží se v běhu na 60 m, hodu míčkem či vrhu koulí, skoku dalekém nebo vysokém a fyzicky nejnáročnějším běhu vytrvalostním. S velkým očekáváním sledují učitelé každý rok výsledky svých svěřenců z 2. stupně na tradičním Atletickém čtyřboji v Uherském Hradišti.

        27. dubna jsme se mohli radovat jak v soutěžích týmových, tak individuálních. Mladší chlapci sice získali nepopulární bramborovou medaili, ale ve všech ostatních kategoriích jsme si při měření sil medaile nenechali vzít. Starším děvčatům se na hrudi skvěl kov bronzový a jejich mladším kamarádkám dokonce stříbrný. Ty se mohly radovat z postupu do krajského finále, stejně jako vítězní starší hoši, kteří v nervy drásajícím finále porazili favorizované domácí soupeře ze „sportovky“. Heroického výkonu dosáhl Michal Šimoník, který v běhu na 1000 m překonal o deset sekund rekord školy. Kdo umí, ten umí... Miki, gratulujeme!

        Kéž jsou i po krajském finále učitelé na naše sportovce stejně hrdí a pyšní jako na sklonku letošního chladného, a přec tak hřejivého dubnového měsíce.

        Školu reprezentovali:

        Mladší žáci: L. Bětík, J. Hanke, S. Hejl, J. Kovář, J. Ridoško

        Mladší žákyně: A. Berčíková, N. Chytrá, J. Michalčíková, L. Maršálková, E. Hanáková

        Starší žáci: M. Chmela, D. Toman, M. Šimoník, M. Chovanec, J. Ščuka

        Starší žákyně: E. Michalčíková, M. Michalčíková, L. Pospíšilová, K. Kalivodová, Š. Polanská

    • Okresní finále ve volejbale ovládli bojkovští svěřenci
      • Okresní finále ve volejbale ovládli bojkovští svěřenci

      • 11. 5. 2023
      • Sportovní hala Zdeňka Ogrodníka opět dělala čest svému jménu. Ve středu 19. dubna zde proběhlo okresní finále ve volejbale dívek a chlapců.

        Místní děvčata si po statečném zápolení se základními školami z Nivnice, Uherského Brodu a Bánova vybojovala krásné bronzové umístění.

        Chlapci si hladce poradili se soupeři ze Starého Města a Bánova, kdy po vítězstvích 2:0, 2:0 jasně postoupili do krajského finále. O postup se zasloužili: Matěj Berčík, Šimon Chmela, Antonín Koubek, Ladislav Mlček, Viktor Ogrodník, Jan Ondrušek, Tomáš Raždík, Jakub Ščuka, Tadeáš Uchytil.

    • Biologická olympiáda
      • Biologická olympiáda

      • 5. 5. 2023
      • V měsíci dubnu se konala okresní kola biologické olympiády.

        Na gymnáziu v Uherském Hradišti se okresního kola zúčastnila Eliška Pokorná (VI. B), která vybojovala krásné 11. místo. Dále Jakub Hanke (VII. B), jenž získal 20. místo. Kategorie starších se konala v Uherském Brodě a naši školu reprezentovali Pavla Křivdová (VIII. C) a Matyáš Chovanec (IX. A), kteří vybojovali 13. a 15. místo.

        Soutěž je velmi náročná. Žáci se musí probojovat školním kolem, poté vytvořit vlastní projekt dle nabídnutých témat – např. pozorování klíčení hrachu, pozorování a focení ptáků na krmítku nebo návrh exkurze do velkoplošného chráněného území. V den olympiády žáky čekal teoretický test, poznávačka ze zoologie i botaniky a laboratorní práce.

        Všem zmíněným žákům patří velká pochvala za úsilí, které do přípravy vložili! 

    • Návštěva městského úřadu
      • Návštěva městského úřadu

      • 4. 5. 2023
      • V pondělí 3. dubna jsme se třídou VI. C navštívili Městský úřad v Bojkovicích. Pan starosta Petr Viceník nás seznámil s prací některých odborů i s novými plány Města Bojkovice.

        Dozvěděli jsme se, že např. odbor životního prostředí se stará o město a zabezpečuje jeho čistotu, matrika vede přehled o obyvatelích (matriční knihu – seznamy narození, sňatků, registrovaného partnerství nebo úmrtí). Pan starosta nám prozradil i některé nové plány (např. pro stavbu cyklostezek do Záhorovic a Komně nebo úpravu střechy na Základní škole T. G. Masaryka).

        Zmínil se o zastupitelstvu města, kam patří i Mgr. Zdeněk Ogrodník, ředitel školy. Vyprávěl také o dalších organizacích v Bojkovicích, kterými jsou např. Dům dětí a mládeže, Mateřská škola, Základní škola T. G. Masaryka, Dům s pečovatelskou službou, Muzeum Bojkovska, Městská knihovna nebo Pálenice Bojkovska.

        Beseda se nám moc líbila a děkujeme panu starostovi za milý přístup.

        Markéta Majtnerová, VI. C

    • Seznam přijatých dětí do 1. ročníku školního roku 2023/2024
      • Seznam přijatých dětí do 1. ročníku školního roku 2023/2024

      • 2. 5. 2023
      • Ředitel Základní školy T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště, Štefánikova 460, rozhodl v souladu s § 46, § 165 a § 183 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb, o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a v souladu se zákonem č. 500/2004, Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, pro školní rok 2023/2024, že vyhovuje žádosti o přijetí dítěte k základnímu vzdělávání v Základní škole T. G. Masaryka, Bojkovice, Štefánikova 460, následujícím uchazečům, kteří jsou v souladu se zákonem uvedeni pod přiděleným registračním číslem.

        Seznam_prijatych_deti_do_1._rocniku_skolniho_roku_2023_2024.pdf​​​​​

    • Zápis do prvních tříd
      • Zápis do prvních tříd

      • 25. 4. 2023
      • Zápis do školy je pro dítě i rodiče velkou slavnostní událostí a zlomovým okamžikem. Končí bezstarostné dětství a začíná období, kdy si děti nebudou jen hrát, ale taky se učit. K tomu sice dochází už ve školce, nicméně škola je přece jen něco jiného.

        Na naší základní škole se zápis do 1. tříd konal ve čtvrtek 13. dubna od 15 hodin. Přihlásilo se do něj 52 nedočkavých dětí, které v doprovodu rodičů předvedly své znalosti a dovednosti ze školky i z domova. Děvčata a kluci, rozdělení do pěti skupin, se učitelům představovali, zpívali, recitovali a plnili matematické, grafomotorické a jiné úkoly. Sem tam malinko ukápla i slzička, ale ta byla rychle setřena, aby se ukázalo, že děti jsou vyspělé a odhodlané spolupracovat. Nás učitele však nejvíce potrápila skutečnost, že některé děti mají vady řeči, se kterými by jejich rodiče měli opravdu ještě pracovat a snažit se je odstranit.     

        Jsme rádi, že se dětem ve škole líbilo, a přejeme jim mnoho úspěchů v 1. třídě.

    • Velikonoční dílnička ve školní družině
      • Velikonoční dílnička ve školní družině

      • 14. 4. 2023
      • Jarní čas jsme s dětmi nejen sportovali, ale hlavně jsme se věnovali tvoření.

        Děti vyráběly z proutí dekorativní věnce na dveře, květináče s osením, velikonoční přáníčka a tvořily kraslice různou technikou.  Během besedy se dozvěděly, co je Pašijový týden a připomněly si jarní tradice. Nejvíce se všem líbila soutěž o nejkrásnější perníkové vajíčko.

    • Recitační soutěž na 1. stupni
      • Recitační soutěž na 1. stupni

      • 12. 4. 2023
      • Školní kolo tradiční recitační soutěže proběhlo ve dvou částech. V první soupeřili žáci 1. a 2. ročníku a v druhé pak starší školáci ze 3.- 5. tříd.

        Poslední březnový týden proběhla na 1. stupni recitační soutěž, které se zúčastnili všichni žáci. Z každé třídy postoupili do školního kola ti nejlepší. Celkem soutěžilo 50 recitátorů v obou kategoriích. Žáci předvedli své recitační schopnosti a cit pro poezii. Vybrat vítěze nebylo nijak jednoduché, neboť výkony soutěžících byly téměř vyrovnané.  Porota se proto rozhodla, že přidělí některá místa dvěma soutěžícím. Kategorii žáků 1. a 2. tříd pomohly hodnotit také zkušenější recitátorky – žákyně 4. ročníku.

        Kategorie mladší dívky:

        1. Simona Lahutová, II. A
        2. Sofie Vaňharová, II. A
        3. Liliana Peprníčková, I. A  a  Nela Slavíčková, I. B

        Kategorie mladší chlapci:

        1. Mikoláš Králík, II. B
        2. Christian Hladík, II. A
        3. Bruno Bureš, I. B  a  Eliáš Valter, I. A

        Kategorie starší dívky:

        1. Ema Charvátová, IV. A
        2. Julie Špiritová, III. A
        3. Adéla Polanská, IV. B  a  Julie Valterová, IV. A

        Kategorie starší chlapci:

        1. Ondřej Hela, IV. A
        2. Bohumír Gottfried, V. A
        3. Jiří Živnéř, III. A  a  Josef Zapletal, III. B

        Všem zúčastněným patří pochvala za pečlivou přípravu básní a vítězům velká gratulace.

    • Jak skáče matematický klokan?
      • Jak skáče matematický klokan?

      • 5. 4. 2023
      • Série jarních matematických soutěží na naší škole vyvrcholila tradičním Matematickým klokanem, který se konal dne 17. března 2023.

        Pořadatelem Klokana v České republice je Jednota českých matematiků a fyziků ve spolupráci s Pedagogickou a Přírodovědeckou fakultou UP v Olomouci. Této soutěže se naše škola účastní pravidelně a letos si svou šedou kůru mozkovou při soutěži namáhalo celkem 85 dětí. Pořadatel pro ně připravil v každé kategorii 18 až 24 aritmetických a geometrických úloh.

        Žáci 1. stupně soutěžili v kategoriích Cvrček (2.- 3. třídy) a Klokánek (4.- 5. třídy). Nejlepších výsledků dosáhli:

        Cvrček

        1. Klára Zemčíková, III. A
        2. Robin Ondrůšek, II. B
        3. Veronika Táborská, II. B

        Klokánek

        1. Filip Josefík, IV. B
        2. Alžběta Hamrlíková, V. B
        3. Marek Ondrůšek, V. B

        Na 2. stupni řešili žáci úkoly v kategorii Benjamín (6.-7.třídy) a Kadet (8.-9. třídy). Nejúspěšnější byli:

        Benjamín

        1. Lukáš Janůj, VI. A
        2. Samuel Chytrý, VII. A
        3. Vojtěch Čadek, VII. B

        Kadet

        1. Petr Gavenda, IX. C
        2. Matěj Formánek, IX. C
        3. Tadeáš Uchytil, IX. B

        Nejlepším „klokanem“ se ve školním kole stal Lukáš Janůj, který se ziskem 103 bodů a úspěšností téměř 86 % doskočil nejvýše.