• Vánoční pohádka pro malé děti z pera našich žáků
      • Vánoční pohádka pro malé děti z pera našich žáků

      • 18. 12. 2023
      • O tom, jak v naší škole zazářily pohádkové hvězdičky, které s sebou přinesly kouzlo Vánoc.

        Ve středu 13.12. k nám do školy zavítaly tři kouzelné bytosti, pohádkové hvězdy, které svými pohádkami potěšily žáky v prvních třídách. Každá z pohádek, kterou si od hvězdiček děti poslechly, měla krásnou myšlenku. Autoři, naši žáci 8. a 9. tříd tak předvedli, že jejich fantazie nezná mezí a že v některých zcela jistě dřímá spisovatelský talent.

        A protože je četba pohádek důležitá už v útlém věku, hvězdičky neváhaly a své pohádky přednesly i předškoláčkům z mateřské školy. Odměnou a motivací pro další tvorbu byl pro naše mladé spisovatele jistě i úsměv na dětských tvářičkách.

        S těmi nejhezčími pohádkami se předvedly žákyně Michaela Hájková, Liliana Prchlíková a Julie Míčová.

    • Družina vyrazila do kina
      • Družina vyrazila do kina

      • 15. 12. 2023
      • Čekání dětí na Štědrý den si družinka zpříjemnila výletem do brodského kina Máj na filmové představení Mavka: Strážkyně lesa.

        Dětem se film velmi líbil, paní vychovatelky byly pyšné, jak ukázněně a disciplinovaně se děti chovaly.

        Už se těšíme na další filmové představení.

    • Máme mistra Střelecké ligy
      • Máme mistra Střelecké ligy

      • 14. 12. 2023
      • Ve čtvrtek 7. 12. se uskutečnila střelecká soutěž v Uherském Brodě, které se zúčastnili i naši žáci.

        Na střelnici vyrazila dvě družstva chlapců ve složení:

         

        Daniel Hrnčár

        Šimon Krysten

        Daniel Marek

        Michael Marek

         

        Pavel Dvořák

        Jan Koubek

        Jakub Krahula

        Adam Langweil

         

        Na začátku akce, která probíhala ve sportovní hale TJ Spartak Uherský Brod, byli žáci poučeni o bezpečnosti a hned potom vše začalo. Soutěž byla rozdělena na dvě části, a to střílení vestoje a vleže bez opory. Celkem se zúčastnilo 10 družstev z pěti základních škol. Po skončení všichni napjatě čekali, jak to dopadne. A naši žáci se dočkali.

        V kategorii chlapců se družstvo, které tvořili Daniel Hrnčár, Šimon Krysten, Daniel Marek
        a Michael Marek, umístilo na 3. místě. Mezi jednotlivci se nejlepším střelcem stal Daniel Marek.

        Chlapcům gratulujeme k velmi dobrým výsledkům.

    • Mikuláš ve škole
      • Mikuláš ve škole

      • 13. 12. 2023
      • Stejně jako minulý rok se 5. prosince studentky CSŠPS v Bojkovicích proměnily v Mikuláše s doprovodem andělů a čertů.

        Během prvních dvou vyučovacích hodin navštívila tato družina všechny třídy na prvním stupni ZŠ. Čertice děti naučily krátkou písničku s tanečkem. Žáci byli odměněni sladkostmi za přednes básniček nebo zpěv písní o čertech. Mikuláš v každé třídě přečetl ze své knihy jména zlobivých žáků a ti museli slíbit, že se polepší. Nakonec si žáci Mikuláše užili při společném zpívání na chodbě prvního stupně.

    • Rozhlas a televize slaví jubileum a Muzeum Bojkovska nás pozvalo na oslavu
      • Rozhlas a televize slaví jubileum a Muzeum Bojkovska nás pozvalo na oslavu

      • 11. 12. 2023
      • Kdy začal poprvé vysílat rozhlas a odkud? Jak ovlivňovaly občany rozhlas a televize napříč historií? Kolik bylo zpočátku rozhlasových stanic? Jak vypadala první televize? Kolik stála? A jak byla vlastně těžká?

        Na tyto i mnohé další otázky odpověděl žákům šestého a sedmého ročníku v průběhu měsíce listopadu ředitel bojkovského muzea Tomáš Hamrlík. Spolu se svou manželkou Evou připravili pozoruhodnou expozici k výročí rozhlasu a televize. Televize má své věrné diváky už neuvěřitelných 70 let a rozhlas se dokonce může pyšnit krásnou jubilejní stovkou! Bylo by hříchem nevyužít pozvání manželů Hamrlíkových a nevyslechnout si z úst pana ředitele vše o přístrojích, které nás obklopují desetiletí a jsou nedílnou součástí našich domácností i životů.

        Nejmladší žáci Základní školy T. G. Masaryka se výstavy zúčastnili už 13. října v rámci školní družiny a ty starší čekaly přednášky v hodinách dějepisu v měsíci listopadu. Každá z nich trvala přibližně 90 minut a kdyby se zvídaví žáci nemuseli vrátit do školních lavic, poslouchali by poutavé vyprávění pana ředitele možná ještě teď 😊. A co se tedy dozvěděli? Že první rozhlasové vysílání probíhalo ve skautském stanu. Že na televizi před 50 lety musel běžný občan šetřit asi 3 roky. Že pojmenování rádia slovem rozhlas vzniklo na základě ankety a hlasování lidí. Nebo také to, jak vypadaly obyčejné elektronky nezbytné pro chod tohoto přístroje.

        Závěrečné samostatné práce ve skupinkách už probíhaly za pomocí chytrých telefonů. Holt, pokrok zastavit nelze. Ale vynálezy, které stály u zrodu dnešních moderních vymožeností, byly, jsou a budou tu s námi po staletí. Děkujeme, že jsme si to v muzeu mohli připomenout, nalézt zde důkazy v podobě několika exemplářů a spolu se žáky i manželi Hamrlíkovými oslavit toto krásné výročí.

    • Adventní setkání 2023
      • Adventní setkání 2023

      • 8. 12. 2023
      • Na Vánoce dlúhé noce,

        vítáme vás zas po roce.

        I: Hej, hej, přátelé,

        vítáme vás vesele! :I

        Rok uběhl jako voda a zcela zaplněno Tillichovo náměstí, pyšnící se svátečním vánočním kabátem, se stalo 1. prosince 2023 svědkem tradičního Adventního setkání pořádaného ZŠ T. G. Masaryka Bojkovice. A i když nám počasí úplně nepřálo, kapky deště byly přítomny velkolepé akce!

        Přetextovanou koledou jsme odstartovali více než dvou a půl hodinový program s názvem Na Vánoce dlúhé noce, a pustili tak vánoční náladu do našich srdcí.

        Již od odpoledne se po náměstí i okolí linula vůně nejen zabijačkových specialit, ale i svařáku, kávy, perníků. Tyto dobrůtky pro místní i přespolní návštěvníky připravila naše školní kuchyně. A jak všem chutnalo!

        Od soumraku panoval na místním pódiu čilý ruch, kdy se střídala pěvecká, recitační, taneční či dramatická vystoupení téměř 350 žáků naší školy. Za obrovskou snahu, neskutečné výkony a u těch nejmenších i za jevištní premiéru si každý z účinkujících zasloužil bujarý aplaus. Program obohatila dvěma roztomilými pásmy i mateřská škola, koledy v úvodu téměř profesionálně zahrála dechová hudba Horalenka ZUŠ a dokonale sladěný pěvecký sbor představila SCŠ pedagogická.

        V 17 hodin se oči všech přítomných upnuly k vánočnímu stromu, který při společném odpočítávání rozsvítili starosta města Petr Viceník a ředitel ZŠ Zdeněk Ogrodník. Nádhera! Nejkouzelnější část roku opravdu nastala! A což teprve, když se na náměstí za obrovského hluku přihnali strašidelní čerti, doprovázení anděly a Mikulášem. Mikulášská družina z DDM vystrašila nejednu dětskou dušičku a podpořila nevšední sváteční atmosféru.

        A závěr večera? Ten patřil stále přítomné koledě a zpívajícímu davu žáků 3. až 9. ročníku a jejich pedagogům. V očích se jim i přes uplakané počasí zrcadlila radost, naděje, společné souznění.

        A my všeci na náměstí,

        přejeme vám zdraví, štěstí.

        I: Pěkné Vánoce,

        na shledanou po roce! :I                                                

         

    • Skáču dobře! Skáču rád!
      • Skáču dobře! Skáču rád!

      • 7. 12. 2023
      • Co spojuje dopadové žíněnky, stojany, dlouhou tyč, kloboučky a hurónský křik dětí? No, přece soutěž ve skoku vysokém – tradiční sportovní klání s názvem Vánoční laťka.

        V letošním školním roce se sice uskutečnila ještě před začátkem první adventní neděle, ale jelikož měli žáci naskákáno z hodin tělesné výchovy, mohla na konci listopadu výškařská soutěž hladce proběhnout.

        Ve Sportovní hale Zdeňka Ogrodníka se tedy 23. listopadu sešlo bezmála čtyřicet nejlepších skokanů druhého stupně. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích, přičemž, jak už se stalo tradicí a zvykem, největší drama se odehrávalo v kategorii starších chlapců. Osobní rekordy padaly rychlostí blesku a radost mladých nadějných sportovců nebrala toho dopoledne konce. O strhující závěr se postarali osmáci Samuel Hejl a David Šturma, kterým se nakonec oběma podařilo přehoupnout přes laťku ve výšce 162 cm.

        Celkové pořadí:

        Kategorie mladších děvčat:

        1. místo: Natálie Chytrá
        2. místo: Klaudie Turčinková
        3. místo: Anita Šabršulová

        Kategorie mladších chlapců:

        1. místo: Michal Kútik
        2. místo: Jan Ridoško
        3. místo: Teodor Neveselý

        Kategorie starších děvčat:

        1. místo: Vanesa Slavíčková
        2. místo: Jindřiška Michalčíková
        3. místo: Agáta Lisoňková

        Kategorie starších chlapců:

        1. místo: David Šturma
        2. místo: Samuel Hejl
        3. místo: Pavel Dvořák

        Na své úspěchy navázali naši výškaři 29. listopadu na laťce straňanské, které se kromě nás zúčastnili nejlepší sportovci tohoto odvětví z dalších devíti škol. V každé ze čtyř kategorií naši školu reprezentovali dva závodníci a byli více než úspěšní. Bodovali v každé z nich a odměnou jim byly nejen medaile, ale především krásné skleněné poháry z místních skláren.

        A kdo se jimi na konci soutěže mohl pyšnit? Klaudie Turčinková si výkonem 135 cm zajistila krásné 2. místo mezi mladšími dívkami, bronzovou příčku obsadil Michal Kútik bojující za mladší chlapce a senzací se stalo vítězství ve starší kategorii hochů i děvčat. Osobním rekordem 150 cm zazářila vítězka Vanesa Slavíčková a zdolaná výška laťky 165 cm přinesla jasné prvenství Davida Šturmy.

        Děkujeme nejen medailistům, ale i všem ostatním závodníkům a těšíme se na další výškařské žně.

    • Beseda s policistkou 
      • Beseda s policistkou 

      • 6. 12. 2023
      • 21. listopadu 2023 měli žáci 1. a 2. tříd ve škole návštěvu. Přišla totiž na besedu paní policistka Milena Šabatová z oddělení tisku a prevence Policie ČR Uherské Hradiště. 

        Byla milá, usměvavá a moc jí slušela policejní uniforma. Povídali jsme si s ní o různých nebezpečích a jak se jim vyhýbat. Dověděli jsme se, co máme dělat, kdyby nás lákal někdo cizí při cestě do školy nebo ze školy. Povídali jsme si, co by mělo mít každé jízdní kolo a jak se máme správně chovat při přecházení vozovky. Děti si mohly vyzkoušet policejní vestu, čepici a policejní pouta. Za odměnu žáci obdrželi výstražnou nálepku a informační letáček.  

        Beseda byla poučná a zajímavá. 

    • Sportu ZDAR a fotbalu zvlášť!
      • Sportu ZDAR a fotbalu zvlášť!

      • 4. 12. 2023
      • V úterý 14. listopadu proběhlo ve Sportovní hale Zdeňka Ogrodníka Krajské kolo v halové kopané. Na místní palubovce se systémem „každý s každým“ utkaly celkem 4 týmy.

        Naše mladé družstvo chlapců se vedle zkušených borců z Kroměříže, Vsetína a Starého Města neztratilo, i když si nakonec odneslo nepopulární bramborové medaile. Suverénními vítězi bez prohry se stali hoši ze Vsetína, za nimi s jednou porážkou brali stříbrné medaile fotbalisté z Kroměříže a jediné vítězství stačilo klukům ze Starého Města k zisku bronzových medailí.

        Školu reprezentovali: T. Neveselý, D. Valíček, M. Brhlík, M. Zemánek, S. Hejl, R. Slováček, J. Teplý, J. Ridoško.

        Všem chlapcům gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v dalších sportovních kláních.

    • Jak jsme letos (poprvé) stávkovali
      • Jak jsme letos (poprvé) stávkovali

      • 27. 11. 2023
      • Poslední listopadové pondělí letošního roku se neslo v duchu vyhlášené stávky většiny mateřských, základních a středních škol v České republice, jako reakce na destruktivní kroky ministerstva školství, které mohou mít dopad na kvalitu vzdělávání.​

        Jak jsme včas oznámili rodičům i žákům, rozhodli jsme se stávku PODPOŘIT, s tím, že škola zůstane otevřená a pro žáky připravíme projektové dopoledne na téma „Vánoce a tradice“. A tak se taky stalo. Školou zněly koledy, dětský zpěv i nějaký ten hudební nástroj. Ve třídách panoval čilý ruch, někde se zdobilo, jinde psalo přání Ježíškovi. Největší ruch byl ale v malé tělocvičně a sportovní hale, kde všichni aktéři pilovali svá vystoupení na Adventní setkání na Tillichovo náměstí v pátek 1 .12 .2023 od 16.00 hodin i Vánoční akademii ve sportovní hale Zdeňka Ogrodníka ve čtvrtek 21. 12. 2023 od 17.00 hodin.

        Všechny Vás srdečně zveme a těšíme se, že se přijdete podívat na rozzářené oči dětí na podiu, občerstvit se zabíjačkovou specialitou ze školní kuchyně, zahřát se dobrým svařákem i čajem, či podpořit školu koupí vánočních výrobků, které vyrobily samy děti.

        Moc se na Vás těšíme. 

        A tady ještě prohlášení zaměstnanců ke stávce, jak jsme ho rozeslali rodičům.

        "Vážení rodiče,

        v souvislosti s vyhlášením celorepublikové stávky mateřských, základních a středních škol Odborovou organizací pracovníků školství na pondělí 27. 11. 2023, mi dovolte Vás informovat o postupu Základní školy T. G. Masaryka v Bojkovicích.

        Pedagogičtí i nepedagogičtí zaměstnanci Základní školy T. G. Masaryka jsou krajně znepokojeni úspornými kroky Ministerstva školství, které mohou mít přímý dopad na kvalitu výuky i provoz školy jako takový (údržba, úklid a vaření obědů). Citelné snižování počtu hodin, které škola může odučit, je v přímém rozporu s dlouhodobým schváleným záměrem státu ve vzdělávání a bude znamenat jediné – rušení některých půlených hodin a propouštění učitelů.

        Prohlášení ministra, že ve školách je nadbytek školníků, uklízeček a kuchařek (jejichž průměrné platy jsou něco málo nad minimální mzdou), svědčí o neznalosti skutečného provozního stavu škol. Bez těchto lidí, kterých je již dnes nedostatek, nejsme schopni zajistit běžný provoz.

        Dalším nesystémovým krokem je cílené snižování počtu asistentek pedagoga, které jsou součástí inkluze potřebných žáků a které škola zaměstnává na základě doporučení odborných poradenských zařízení. Bez jejich práce se ocitne inkluze, která probíhá více jak 15 let, v troskách.

        Celkově jsme rozladěni dlouhodobou nekoncepčností v oblasti školství, nejistotou a zmatky, které přináší každý další nový ministr.

        Z výše popsaných důvodů stávku škol PODPORUJEME, škola ale uzavřena NEBUDE.

        V pondělí 27.11.2023 půjdou všichni žáci normálně do školy, nebude ale probíhat běžná výuka. Místo ní pro ně připravíme Projektové dopoledne na téma „Vánoce a tradice“. Cílem je příprava a nácvik vystoupení na Adventní setkání i Vánoční akademii, ale taky vánoční výzdoba školy, tříd a podobně. Školní jídelna v pondělí uvaří jen jeden chod a hrubý úklid tříd si vyzkouší sami žáci. Poslední hodina v rozvrhu odpadá, provoz školní družiny bude do 15.30 hodin.

        Vážení rodiče, věříme, že v nesouhlasu s kroky ministerstva, které by mohly mít přímý vliv na Vaše děti, nás pochopíte a podpoříte.

        Kolektiv pedagogických a správních zaměstnanců Základní školy T. G. Masaryka, Bojkovice."

    • Ročníkové běhy na 600 a 800 m
      • Ročníkové běhy na 600 a 800 m

      • 23. 11. 2023
      • Na podzim jsme atletické snažení na 1. stupni nasměrovali na vytrvalý běh. Jeho postupný trénink vyvrcholil závody pátého ročníku na 600 a 800 m.

        Život je plný překážek a těžkých chvil a člověk se musí snažit je překonávat, aby mohl, silnější, jít dál. Proto děti na 1. stupni chápou význam tělesného cvičení a sportování, které nám přináší radost, ale mnohdy i dřinu a bolest. A právě překonáním takových okamžiků ve sportu simulujeme řešení obtížných situací v pozdějším věku.

        Mezi opravdu náročné disciplíny atletiky můžeme určitě zařadit vytrvalý běh. Trénujeme ho postupně formou her a soutěží, využíváme třeba fartlek (kombinace běhu pomalého i rychlého, u malých dětí i chůze), štafety na více kol, běh na 4 kola bez zastavení aj. Tréninkové období pak vrcholí nominačním třídním závodem, ze kterého 5 nejlepších chlapců a dívek reprezentuje třídu v závodě ročníkovém. A ten je opravdu přehlídkou výborných výkonů těch, kteří se nebojí sáhnout až na dno vlastních sil. Jinak, ono asi opravdu platí heslo jednoho skvělého sportovce: "Když nemůžeš, můžeš ještě dvakrát tolik."

         

        Pořadí:

         

        Dívky (600 m)

        1. Laura Michalcová

        2. Elena Zemánková

        3. Ema Charvátová

         

        Chlapci (800 m)

        1. Zachariáš Bílek

        2. Maxim Legín

        3. Jan Jurásek

    • Mladí florbalisté v Okresním finále ve florbale!
      • Mladí florbalisté v Okresním finále ve florbale!

      • 15. 11. 2023
      • V úterý 18. října se naši mladí florbalisté zúčastnili okresního kola ve florbale v Uherském Brodě.

        Naši chlapci patřili mezi nejmladší svěřence z celkového počtu deseti škol, které byly rozlosovány do dvou pětičlenných skupin. Soupeřem se nám stali kluci ze Základní školy Šumice, jimž jsme podlehli 0:2. Velkým a silným soupeřem nám byla Základní škola Sportovní z Uherského Hradiště, na niž jsme také nestačili a prohráli 1:3. Radovat jsme se mohli z gólu Adama Huspeniny, který skóroval i v zápase se Základní školou Prakšice, s níž se nám podařilo remízovat 1:1. Remízou skončilo i klání s borci ze Starého Města (0:0). Ze skupiny bohužel postupovaly pouze první dva týmy, takže náš mladý tým skončil až pátý a nepostoupil.

        Za snahu a obětavost přesto patří díky těmto hráčům: František Paška, Daniel Paška, Teodor Neveselý, Jan Jančařík, Martin Mlčůch, Adam Huspenina, Matyáš Brhlík a Šimon Vavrečka.

        Věříme, že příští rok kluci povyrostou a postup ze skupiny nás nemine, stejně jako tomu bylo v předešlých letech…

    • Exkurze v Uherskohradišťské nemocnici
      • Exkurze v Uherskohradišťské nemocnici

      • 13. 11. 2023
      • Rozhodování je někdy dost těžké, hlavně pokud se týká budoucího povolání.

        Tak tímhle tématem jsme si lámali hlavu při cestě do Uherskohradišťské nemocnice dne 17.10. 2023, kde jsme se zúčastnili exkurze. V hlavní budově nás čekala přednáška o dezinfekci aneb jak si správně dezinfikovat ruce a proč je to tak důležité. Mohli jsme také nahlédnout pod pokličku několika sester při prohlídce dětského oddělení či odběru krve na hematologii. Nejzajímavější částí exkurze bylo zhlédnutí potrubní pošty a zaslání zpráv, kdy si někteří z nás uvědomili, že rychlost a čas jsou ve zdravotnictví velmi důležité veličiny.  

        Žáci 9. ročníku

    • Soutěž pro bystré hlavy
      • Soutěž pro bystré hlavy

      • 10. 11. 2023
      • V prvních dvou týdnech měsíce října se konala základní kola Logické olympiády.

        Žáci doma ve svém volném čase vyplnili online test. Z prvního stupně se zapojilo šest žáků a rovněž šest žáků ze druhého stupně. Nejlépe si vedl Filip Josefík (V. B), který postoupil do krajského finále, kde v pátek 3. listopadu ve Zlíně vybojoval 16. místo z více než 40 účastníků (základního kola se jen ve Zlínském kraji zúčastnilo 715 žáků).

        Za zmínku stojí i výsledek Lukáše Janůje (VII. A), který se v základním kole dostal mezi nejlepších šedesát řešitelů z více než 1500 účastníků Zlínského kraje. Přestože je teprve sedmák a bojoval i proti deváťákům, dosáhl krásného výsledku.

        Filipovi gratulujeme a všem ostatním děkujeme za zapojení do soutěže!

    • My se duchů nebojíme…
      • My se duchů nebojíme…

      • 9. 11. 2023
      • Halloween oslavili žáci školní družiny pestře a zábavně.

        Zasoutěžili si v netradičních disciplínách, vyrobili si různé strašidelné doplňky, zatančili si karnevalový tanec. Celé odpoledne se i díky krásným maskám, které si žáci přinesli, velmi vydařilo.

    • Exkurze deváťáků na Obchodní akademii v Uherském Brodě
      • Exkurze deváťáků na Obchodní akademii v Uherském Brodě

      • 6. 11. 2023
      • V pondělí 23. října na třídu IX. B čekal v Uherském Brodě na SPŠOA zážitkový program.

        Studenti oboru sociální činnosti předvedli na začátku programu divadelní scénku, která se týkala různých nástrah dnešní doby pohledem dospívajících. Žáci naší školy si pomocí různých aktivit a her přiblížili nástrahy dnešního světa, jako jsou alkohol, drogy, násilí, šikana… Cílem této exkurze nebylo jen pohovoření na téma budoucího povolání, ale především uvědomění žáků, co je čeká a jak z údajné pasti ven či jak pomoci svému spolužákovi v náročné situaci.

    • Ve finále sprinterské soutěže si zaběhalo 60 malých atletů
      • Ve finále sprinterské soutěže si zaběhalo 60 malých atletů

      • 1. 11. 2023
      • Z důvodu plaveckého výcviku třeťáků jsme tradiční zápolení ve sprintu přeložili z měsíce září na říjen tak, aby se soutěže mohlo zúčastnit co nejvíce malých sportovců.

        Na 1. stupni naší školy nehoníme jen rekordy. Hlavním cílem je zapojit do procesu hýbání se maximální počet dětí. Uvědomujeme si, jak v dnešní době dětem pohyb chybí a jaké to má, nejen zdravotní, dopady.

        Proto i letošní závod měl nejprve třídní nominační kola, ve kterých si o postup do školního finále zazávodilo celkem 120 žáků třetích, čtvrtých a pátých tříd. Do finále, kde se sčítaly časy tří běhů (40, 50 a 60 m), postoupila vždy pětice nejlepších dívek a chlapců třídy, tedy finálová šedesátka. Za mohutného fandění se mezi sebou áčka a béčka pěkně rvala o co nejlepší umístění.

        Nejlepšími sprintery na 1. stupni byli vyhlášeni páťáci Maxim LEGÍN a Elena ZEMÁNKOVÁ.

        3. ročník

        dívky

        1. místo: Monika Jurigová

        2. místo: Valerie Pomykalová

        3. místo: Johanka Mlčůchová

         

        chlapci:

        1. místo: Štěpán Jančařík

        2. místo: Ondřej Polišenský

        3. místo: Filip Škovran

         

        4. ročník

        dívky

        1. místo: Sofie Brhlíková

        2. místo: Klára Zemčíková

        3. místo: Nela Sochorová

         

        chlapci:

        1. místo: Patrik Packo

        2. místo: Jroslav Mlčůch

        3. místo: Zdeněk Minařík

         

        5. ročník

        dívky

        1. místo: Elena Zemánková

        2. místo: Laura Michalcová

        3. místo: Antonie Valterová

         

        chlapci:

        1. místo: Maxim Legín

        2. místo: Lukáš Sochor

        3. místo: Denis Ondrušek

         

        Po sprintu nyní trénujeme vytrvalost. Páťáci se mohou těšit na školní finále Ročníkových běhů na 600 a 800 m.

        Sportu zdar a sportu prcků zvlášť!

    • Okresní kolo v halové kopané
      • Okresní kolo v halové kopané

      • 31. 10. 2023
      • Mladé fotbalové naděje naší školy se v pátek 20. října zúčastnily na domácí půdě okresního kola v halové kopané.

        Na místní palubovce se hrálo systémem „každý s každým“ a na vstřelení gólu měl každý tým 15 minut. Nejvíce se dařilo klukům ze Starého Města, kteří se zaslouženě „prokopali“ až do krajského finále, které proběhne 14. listopadu opět v Bojkovicích.

        Výsledky bojkovského týmu:

        ZŠ TGM Bojkovice – ZŠ Katolická UB 2:3 (góly Zemánek, Vavrečka)

        ZŠ TGM Bojkovice – ZŠ Pod Vinohrady UB 0:3

        ZŠ TGM Bojkovice – ZŠ Sportovní UH 2:5 (Neveselý, Berčíková)

        ZŠ TGM Bojkovice – ZŠ Staré Město 0:5

        Naši mladí fotbalisté tak obsadili hezké 5. místo. Není důležité být vždy vítězem, důležité je hrát fair play a hrát s radostí. A to kluci a Áďa určitě splnili!

    • Věděli byste, že pramen v Záhorovicích byl znám již v 16. století?
      • Věděli byste, že pramen v Záhorovicích byl znám již v 16. století?

      • 30. 10. 2023
      • Nejen o tom si povídali žáci školní družiny, když se k němu vypravili dne 19.10.2023 na turistickou vycházku.

        Navzdory nepříznivému počasí se padesátičlenná výprava vydala po cyklostezce s úsměvem na tváři. U pramene hořečnato-sodné kyselky se žáci občerstvili a zvládli i malou svačinku.

        Jedním z cílů bylo také adaptační sblížení nových žáčků, prvňáčků.

        I přes bolest „nožiček“ se vycházka vydařila a všem se líbila. Těšíme se na další…

    • Zlaté medaile jsou naše!
      • Zlaté medaile jsou naše!

      • 13. 11. 2023
      • Pátek třináctého nejeden z nás považuje za smolný den a vzbuzuje v nás pocity obav, strachu a nejistoty. To, že tomu tak nemusí být, dokázali naši sportovci v pátek 13. října na víceúčelovém hřišti Základní školy ve Slavičíně.

        Na počest slavičínského učitele, náčelníka Sokola a odbojáře se zde v tento den uskutečnil Memoriál Karla Vystrčila ve smíšeném atletickém víceboji.

        Osmičlenné týmy složené ze 4 chlapců a 4 dívek z naší školy změřily síly s dalšími pěti školami a zaslouženě si odvezly kov nejcennější. Bodovali jsme i mezi nejlepšími jednotlivci celého závodu, a to Samuel Hejl ve sprintu na 60 m a v hodu granátem, Jindřiška Michalčíková v hodu granátem, Vanesa Slavíčková ve skoku vysokém a Štěpánka Polanská ve skoku dalekém. Dále nám svými skvělými výkony dopomohl k vítězství Jakub Krahula, Julie Míčová, Jan Koubek a Jakub Hanke.

        S velkým náskokem jsme tedy zvítězili a dokázali, že pověry zůstávají mnohdy jen pověrami a není třeba se jich obávat.

        Zlatým atletům gratulujeme, děkujeme za vzornou reprezentaci a těšíme se na jejich další skvělé výsledky!